Za hitne slučajeve: +381 63 785 21 29
Oralna Hirurgija

Oralna Hirurgija

Grana stomatologije koja se bavi hirurškim lečenjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje zove se oralna hirurgija. Savremena stomatologija odgovarajućim hiruškim postupcima i primenom lokalne anestezije, omogućava bezbolne oralno-hiruške intervencije sa minimalnom traumom okolnih tkiva i retkim postoperativnim komplikacijama.

Oralna hirurgija sastoji se od niza hirurških zahvata sa svrhom poboljšanja nepovoljnih anatomskih i bioloških situacija. Najčešći zahvati oralne hirurgije su vađenje zuba, hirurško vađenje umnjaka i zaostalih korenova, apikotomija, postavljenje implantata, podizanje sinusa i mnogi drugi. Apikotomija (resekcija korena zuba) Apikotomija predstavlja hirurški zahvat kojim se uklanja vrh korena zuba zajedno sa infekcijom na njemu, sam postupak podrazumeva i obavezno lečenja kanala korena zuba, odakle se infekcija i prenela na vrh korena.

Implant je titanijumski šraf koji se ugrađuje u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba. Zubni implanti su jači i trajniji od njihovih prethodnika (mostova i proteza). Implanti nude trajno rešenje za gubitak zuba jer su strukturno i funkcionalno povezani sa kosti.

Implanti Stomatologija

Implanti

Implantologija je stomatološka disciplina bazirana na oralnoj hirurgiji i stomatološkoj protetici. Radi se o ugradnji posebnih zubnih zamena (implantata) izradjenih od titana. Implantati mogu značajno da poboljšaju funkciju postojećih zuba ili u potpunosti da preuzmu njihovu ulogu. Preduslov ugradnje implantata su specijalstički pregledi koje obavljamo u ordinaciji, kada se pristupa sanaciji. Usne šupljine, uklanjanju svih naslaga i samoj ugradnji. Važno je reći da je proces ugradnje implantata bezbolan. Vreme srastanja u gornjoj vilici traje 3 meseca, a u donjoj vilici 6 meseci.

Implanti Stomatologija
Radno Vreme
  • Ponedeljak – Petak
    12:00 – 20:00
  • Dežurstvo vikendima i praznicima
Prva Poseta
Svaki pacijent ima pravo na pregled i preciznu analizu zdravlja svojih usta i zuba. Tom prilikom se izrađuje plan terapije koji je, kao i pregled besplatan.
Hitni Slučajevi
Svakom pacijentu sa bolom, otokom…, ćemo pružiti hitnu medicinsku pomoć.

Treba Vam dentalni pregled?

Termin se zakazuje telefonom ili lično bar 24h unapred.

Treba Vam dentalni
pregled?

Termin se zakazuje telefonom ili lično
bar 24h unapred.